Meny

Din logistikpartner för livsmedel

Det är inte alltid enkelt och lätt att importera livsmedel. Det finns mängder av regler att känna till. Regler som dessutom ofta förändras.

Det gäller att göra rätt från början.
I mer än 40 års tid har Infranordic arbetat med livsmedelslogistik. Vi följer kontinuerligt regelverket och ser hela tiden till att alla moment i transportflödet hanteras på rätt sätt.

Vi är vana vid alla typer av gods och hanterar allt ifrån kylt kött och fryst fisk till sammansatta produkter som konserver, såser och olika beredningar.
Vad du än väljer möter vi dig och dina behov med ett personligt engagemang och en personlig service som du inte trodde fanns längre.

 

”Ett effektivt flöde som fungerar i alla detaljer”

”Infranordic sköter våra hemtagningar, men även kompletta tulldeklarationer vid behov. De ordnar även med veterinärbesiktningar och nödvändiga detaljer i samband med våra importer”

feldtsDet säger Markus Bergman, inköpare på Feldts Fisk & Skaldjur AB i Kungshamn. Feldts är en av de ledande fiskleverantörerna på den svenska storköksmarknaden. Man har ett sortiment på över 1000 produkter med ambitionen att fortsätta att öka. Utöver det inhemska sortimentet så importerar man också stora mängder fisk och skaldjur från stora delar av världen. Bland annat från Nya Zeeland, Kanada, Kina och Sydafrika.

”Med Infranordic får vi effektivt flöde som fungerar i alla detaljer. De är mycket pålitliga och lätta att nå. Vi får snabbt svar på våra frågor.”

Som specialister arbetar vi med livsmedel varje dag

Vi bokar och bevakar veterinärbesiktningar, både för import och export. Att administrera förtullningar av färsk frukt och grönsaker och kontroller från Växtskyddsinspektionen är vi vana vid.

Sedan många är tillbaka har vi byggt upp ett välutvecklat system för transport av kylt eller fryst gods i hela landet. Vi har kontakt med fryshus över hela landet och kan boka leveranser av gods för lossning på fryshus eller lagra på fryshus, både förtullat och oförtullat. Dessutom kan vi plocka från lager på fryshus, där gods förtullas i Sverige eller transiteras till annat land. Självklart har vi kredit hos Tullverket som du kan utnyttja. En tjänst som kan minska din kapitalbindning.

 

livsmedel

Vårt personliga specialistteam står till ditt förfogande

Med gedigen erfarenhet av både lagring och transport av livsmedel tillför vi specialistkunskap. Till ditt förfogande har du alltid samma team som arbetar med dina uppdrag. En tätt sammansvetsad grupp som kan dina behov och önskemål.
Hos oss vet du alltid vem du talar med. En specialist som kan livsmedel.

Din logistikpartner för livsmedel
Ring 031 – 333 20 80 så berättar vi mer!

Broschyr-Livsmedel (pdf)

Fordonsfrakt - en specialisttjänst från Infranordic

Sedan vi startade för mer än 40 år sedan har vi arbetat med fordonsfrakt och transporterat tusentals fordon och fordonsdelar plus mängder av flyttgods och mässgods.
Att transportera fordon och annat gods till och från länder utanför EU är vår uppmärksammade och uppskattade specialitet.

Vill du veta mer? >> fordonsfrakt.se

Vi transporterar alla typer av fordon: bilar, motorcyklar, båtar och bildelar
Ring 031 – 333 20 91 så berättar vi mer.

Logistiklösningar för vintertester av fordon i Sverige

Det är många frågor som behöver hanteras för att säkerställa att allt fungerar smärtfritt under vintertester av fordon. Korrekt hantering av frågor kring tullklarering, tillstånd för tillfällig import, leveranser enligt överenskommelse till testområdet samt säkerhetstänkande är avgörande för effektiva tester i vintermiljö.

Infranordic har under de senaste sex åren arbetat nära företag som testar fordon i svensk vintermiljö. Vi vet vad som krävs för att säkerställa att logistiken fungerar smidigt. Vi sköter alla detaljer. Allt du behöver tänka på är att kunna genomföra så bra vintertester som möjligt.

vintertest

 

Tjänster vid ankomst i Sverige

 • Övervakning av ETA-datum.
 • Samordning mellan personal på testanläggningen och med uppdragsgivaren i utlandet.
 • Ta hand om container/flygfrakt vid ankomst till svensk hamn eller flygplats.
 • Transport till, och lossning av gods på vår terminal. Terminalen har strikta säkerhetsföreskrifter med ett absolut fotoförbud.
 • Administration av alla nödvändiga tulldokument. Detta inkluderar all form av tullklarering kopplat till temporär import av fordon, testutrustning, kläder, köksutrustning och mat samt förtullning av däck och övrigt material.
 • Transport till testområdet samt support på plats.

Tjänster efter genomförda tester

 • Hämta fordon i testområdet.
 • Transport av fordon till flygplats eller till vår terminal för lastning i container. Fordonen lastas enligt instruktioner gällande chassinummer och andra relevanta uppgifter.
 • Containerbokning kan göras genom oss eller på eget avtal.
 • Lastning av fordon på terminal med strikta säkerhetsföreskrifter.
 • Avsluta temporära importdokument och utfärda korrekt exportdokumentation.
 • Daglig, öppen och tydlig rapportering om status för fordon, containrar, fartyg och flyg.

 

Din logistikpartner för fordonsfrakt
Ring 031 – 333 20 80 så berättar vi mer!

Broschyr-VinterTest (pdf)

Outsourcing ger ökad konkurrenskraft och lägre kostnader

Infranordic är logistikspecialister. Vår kärnverksamhet är att hantera, styra och utveckla avancerade logistiknätverk och transporter. Genom att outsourca hela, eller delar av, era logistikfunktioner till oss kan ni fokusera på kärnverksamheten.

Vi säkerställer att er logistik alltid håller hög kvalitet och är anpassad till dagens och morgondagens utmaningar. I ett samarbete med oss ökar flexibiliteten och de fasta kostnaderna blir rörliga. Det ger en lägre totalkostnad. Ni betalar bara för de tjänster som behövs.

Genom vår breda och mångåriga expertis inom logistik och transporter får ni tillgång till kompetensförstärkning som förbättrar effektiviteten. Samtidigt spar ni tid när personalen slipper hålla sig uppdaterad inom området.

En kontakt med kontroll och överblick
I ett samarbete med oss har ni en kontakt som ser helheten. Vi koordinerar oberoende er logistik och transporter med de underleverantörer som är bäst för situationen. Oavsett om det är under egna leverantörsavtal eller med våra avtal sker allt med total transparens.

 

Din logistikpartner för outsourcing
Ring 031 – 333 20 80 så berättar vi mer!

Kostnadseffektiva och högkvalitativa transporter

Logistik och transporter till mässor
Tillsammans med vår tyska samarbetspartner samordnar vi logistik av mässgods för Volvo. Här en transport av en praktfull älg som skall på bilmässa i USA.

elk

 

Vad du än vill frakta är vi redo med det som behövs
Hur får man ombord ett kolli som är 14,7 meter på ett flygplan?

Inget uppdrag är för svårt, stort eller udda för oss på Infranordic. Vi har all den specialistkompetens som krävs för kostnadseffektiva och högkvalitativa transporter.

Ring oss på 031 – 333 20 80 så berättar vi mer!

kolli-14m

 

Specialisttjänster för transport av konfektion

Med vårt sätt att jobba skapar vi hela tiden ökad effektivitet och lönsamhet för våra kunder. I ett samarbete med oss och våra specialister får du tillgång till:

 • Ett av Europas största specialistnätverk för transport av hängande kläder
 • Överföring av varor mellan butiker
 • Retursystem
 • Uppackning pre-plockade varor färdiga för försäljning i butiken
 • Transporter mellan butiker
 • IT-System anpassat för konfektionsindustrin

 

Din logistikpartner för konfektion
Ring 031 – 333 20 80 så berättar vi mer!